El Parc de Bombers Voluntaris de Sarral se suma a les reclamacions del sector al Govern per denunciar la falta de personal i material. Els bombers estan sota mínims i en el cas de Sarral no els es possible obrir en fases d’alerta.

Falta de personal i material envellit, aquesta és la radiografia actual del parc de Sarral, un dels col·lectius de voluntaris existents a la Conca de Barberà juntament amb el de Santa Coloma de Queralt. Els voluntaris de Sarral recolzen les protestes dels darrers mesos, per bé que reconeixen que en determinats territoris la situació és més alarmant.

El parc de Sarral no pot cobrir les guàrdies de 9 hores

«En casos d’emergència segur que sortirem amb 3 persones, que és juts, però ho farem», expressa el cap del parc, Santi Fornés. Tot i això, adverteix que «el parc de Sarral no pot tenir 3 persones durant 9 hores» quan s’activen les fases d’alerta, per exemple el pla vencat o el neucat de les darreres setmanes. Segons Santi Fornés, 4 anys enrere el parc podia garantir les guàrdies i tenir el territori cobert.

En paral·lel, els Bombers de la Generalitat es neguen a fer hores extres per cobrir mancances de personal. Només en fan quan ho requereix la necessitat del servei. El cos de funcionaris reclama revertir les mesures del 2014, en què la Generalitat, per falta de personal, va incrementar l’horari laboral.

Ja no es creuen les declaracions dels polítics catalans, asseguren que la situació s’arrossega des del 2011 amb nombroses promeses incomplertes. «Reclamem que es facin convocatòries de bombers voluntaris i que entri gent jove», manifesta Fornés i reclama una solució política.

En l’última comissió d’Interior al Parlament, el conseller Miquel Buch, advertia que el Govern està fent tot el possible per resoldre el conflicte, reconeixent que les reivindicacions del col·lectiu són legítimes.