El Consorci d’Aigües de Tarragona ha confirmat aquest dimecres en una roda de premsa a Tortosa que les obres per la connexió de l’Espluga de Francolí a l’aigua de l’Ebre començaran aquest mateix any.

Les executarà l’Ajuntament de l’Espluga amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua i serviran per potar l’aigua de l’Ebre des del terme municipal de Montblanc fins la captació de l’Espluga. Per això però s’hauran d’expropiar diferents terrenys en tot el recorregut.

L’aigua de l’Ebre es podrà distribuir a la indústria local i en cas de sequera i previ avís, a la població pel consum de boca.

En marxa el projecte per la Baixa Segarra

Tan el gerent com la presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona han confirmat el seu suport a l’aposta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà per connectar els municipis de la Baixa Segarra a la xarxa d’aigua de l’Ebre.

Ja hi ha diversos pobles de la Conca que l’utilitzen per consum habitual, i per això les institucions comarcal van optar per aquesta opció quan es va descartar el projecte de fer arribar al nord de la comarca l’aigua del canal Segarra-Garrigues.

Menys aigua de l’Ebre per a la indústria tarragonina

Segons informa Tac12, la indústria tarragonina utilitza cada cop menys aigua provinent de manera directa del riu Ebre. El motiu és l’ús més habitual d’aigua reutilitzada de les depuradores instal·lades al territori.

Per això que el Consorci d’Aigües de Tarragona ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre una reducció del 6 per cent de la concessió actual.

El Consorci d’Aigües de Tarragona complirà aquest 2019 30 anys portant aigua de l’Ebre als seus consorciats, i ho farà amb la concessió d’aigua més baixa de la seva història.