La Volta Ciclista a Catalunya ja ha fet oficial el recorregut per l’edició del 2019, i l’Espluga de Francolí i la Conca de Barberà hi tornen a ser presents.
Després de quatre anys d’absència, la Volta a Catalunya tornarà a travessar el municipi de l’Espluga de Francolí i ho farà en la 99è edició de la Volta Catalunya que se celebrarà del 25 al 31 de març.

És habitual veure passar la Volta Catalunya per la Conca de Barberà per poblacions com Montblanc, però aquest any en l’etapa 6 de la volta els ciclistes travessaran les poblacions de l’Espluga, Vilaverd o Vimbodí i Poblet. Serà en l’etapa 6 de 174,3 km el dia 30 de març que els ciclistes sortiran de Valls i acabaran a Vila-Seca.

Una Volta que comptarà amb algunes de les màximes figures del gran grup nacional i internacional, i entre les quals destaca Alejandro Valverde, guanyador de la passada edició, Marc Soler, Simon Yates, Romain Bardet, Fabio Aru o Thomas De Gendt, entre d’altres.

L’any passat la Volta va passar per l’Aguiló, Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Rocafort, Sarral, Pira, la Guàrdia dels Prats, Montblanc i Lilla.