L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha anunciat aquest migdia que abandona la vaga de fam, seguint la decisió que han pres aquest dijous Sànchez, Turull, Rull i Forn, empresonats a Lledoners. El batlle montblanquí ho ha confirmat a l’EFMR i també ho ha anunciat amb un vídeo a Twitter. 

Després de gairebé tres setmanes de vaga de fam per part dels presos polítics, la portaveu del col·lectiu, Pilar Calvo, ha anunciat aquest matí que els quatre presos abandonen l’acció de protesta perquè consideren hi ha moviments al Tribunal Constitucional pel que fa a la resolució dels seus recursos d’empara, així com per la visibilització internacional de la vulneració dels seus drets fonamentals.

L’alcalde de Montblanc crida a la mobilització pacífica

Josep Andreu, que va començar la vaga de fam tot just una setmana enrere, ha explicat que també pren la mateixa decisió, ja que, com havia informat, seguiria l’acció fins que els presos polítics hi posessin fi o bé per motius de salut. Andreu ha tornat a destacar que l’atenció cal centrar-la en els presos polítics per l’horitzó que els espera amb un judici, ha expressat, horrorós i amb unes penes esgarrifoses.

ÀUDIO: Josep Andreu explica la decisió presa aquest dijous

L’alcalde de Montblanc considera que la vaga de fam ha descongelat els recursos al TC i que ha donat a conèixer a Europa l’anomalia democràtica que pateix Catalunya. Després d’aquesta decisió, Andreu assegura que ara és necessària una gran mobilització pacífica per aquest divendres i que “ha de ser una jornada de lluita per demostrar a Europa, Espanya i al món que la societat catalana no està conforme amb la situació de presos i exiliats polítics”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc considera que la vaga de fam ha tingut efectes

L’anunci arriba l’endemà de la publicació d’un comunicat conjunt dels expresidents de la Generalitat i del Parlament en el qual es demanava que deixessin la vaga. En el terreny local, Andreu abandona l’acció després d’haver rebut el suport dels alcaldes de la Conca aquest dimecres per mitjà d’una moció aprovada pel Consell d’Alcaldes.

L’alcalde de Montblanc parlava de la vaga de fam en una entrevista a TAC12

El programa d’actualitat política de Tac12, el Saló de Plens, ha emès aquest dimecres una entrevista exclusiva des de Montblanc a l’alcalde Josep Andreu, una setmana després que donés inici a la seva vaga de fam en suport als presos polítics. Xavier Abelló ha entrevistat el líder republicà al seu despatx de l’Ajuntament de Montblanc.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3UXjXOaAyvo]