El Lluquet i el Rovelló, Satanàs i Llucifer o la Isabeló i el Getsè. Tots ells han estat ja sobre l’escenari del Teatre del Casal aquest dimecres. Alguns dels personatges dels Pastorets de l’Espluga s’han avançat a les dates de Nadal per presentar un nou treball en què també en són protagonistes “Els Pastorets i la samarra d’en Getsè”.

Es tracta del nou conte infantil que edita La Musca amb el text de David Ortin i les il·lustracions de Joan Vizcarra. La publicació, que s’afegeix a la col·lecció “Merlet”, s’inspira en les representacions de l’Espluga, partint de l’obra de Josep M. Folch i Torres, però presentant una nova mirada. “Ens agrada donar-li la volta, ja que la història de sempre ja la sabem”, expressa l’autor. El conte incorpora un altre toc d’humor i també un desenllaç alternatiu.

ÀUDIO: David Ortin parla del nou conte infantil

El conte ha cobrat vida amb els personatges d’Els Pastorets

L’ambientació d’Els Pastorets ha tenyit el Teatre del Casal durant la presentació. A diferència de l’espectacle que es podrà veure el 25 i el 29 de desembre, l’escenari ha estat, en tot moment, ple d’infants que han descobert de prop el nou conte. D’entrada ha estat complicat cridar l’atenció dels nens i nenes, però l’aparició dels protagonistes d’Els Pastorets ha estat clau per centrar totes les mirades. Alguns dels actors de l’espectacle espluguí han fet un avançament de la història representant algunes de les escenes del text de David Ortin.

ÀUDIO: Marta Amigó, membre de La Musca, valora la novetat

L’acte també ha comptat amb la participació de Josep M. Vidal, membre de l’editorial La Musca; el director d’Els Pastorets de l’Espluga, Josep M. Mercadé; l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, i el president de la Coordinadora de Pessebres de Catalunya, Lleonard del Rio. Tampoc hi han faltat els dos autors del conte, que a més a més d’oferir unes paraules als assistents, han signat exemplars.

Les il·lustracions de Vizcarra, protagonistes del cartell

El cartell d’Els Pastorets de l’Espluga utilitza les il·lustracions del conte (Foto: Josep Morató)

Els Pastorets de l’Espluga encaren les representacions d’aquesta temporada ja amb el cartell d’enguany presentat. També aquest dimecres, el Lluquet i el Rovelló han estat els encarregats de descobrir la imatge que promocionarà l’edició d’aquest 2018. El cartell, com a element protagonista, es serveix de les il·lustracions de Joan Vizcarra que reprodueixen la fisonomia i caracterització dels personatges espluguins.

ÀUDIO: Josep M. Mercadé, director d’Els Pastorets de l’Espluga, valora el conte

ÀUDIO: El president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya destaca l’aposta 

El conte també es presentarà a Montblanc aquest dijous a dos quarts de 7 del vespre a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc amb la lectura teatralitzada de la Colla juvenil dels Pastorets de Montblanc.

GALERIA D’IMATGES