[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pKqz2jrY4xw]
De la mà dels tres alumnes més petits de P5 de les escoles de primària del municipi, l’Espluga ha donat la benvinguda al Nadal aquest dimecres a la tarda amb l’encesa de l’enllumenat. Aquest 2018 el centre de totes les mirades ha estat un arbre de llums de grans dimensions ubicat al mig de la plaça Montserrat Canals.

Les llums s’han encès enguany amb diverses novetats. D’entrada, els encarregats de prémer el botó no han estat dos infants, sinó tres, ja que dos d’ells són bessons. Només les bengales que sostenien els infants trencaven la foscor quan, a les 6 de la tarda, l’Aaron, l’Eric i el Jonathan han obert les portes de la campanya de Nadal a l’Espluga.

El primer a cobrar vida ha estat la façana del Casal i ho ha fet al ritme de la música que ha començat a sonar just en aquell instant. A poc a poc, l’arbre de Nadal ha anat guanyant llum. Amb tot, centenars de persones, petits i grans, han celebrat l’encesa de l’enllumenat. A més a més, la cultura popular espluguina també ha donat la benvinguda al Nadal. En concret, la plaça ha acollit la ballada dels gegants neolítics de l’Espluga amb la música dels Grallers de l’Espluga.

Enguany, el consistori ha invertit 10.000 euros per renovar la decoració de l’Església Vella perquè estava malmesa i ara, seguint el mateix format, serà de tecnologia LED. La principal aposta és l’arbre de Nadal de llums LED a la plaça Montserrat Canals, aprofitant la celebració dels Pastorets.

Per segon any consecutiu, els llums de Nadal només estaran encesos en horari comercial. Per decisió de tots els regidors que conformen el consistori espluguí, s’apagaran a partir de les 9 del vespre per recordar l’existència de presos polítics i exiliats.