[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eqgTL8dC_ks]

El Consell d’Estat ha aprovat el dictamen que ha de permetre desbloquejar la construcció del túnel del Coll de Lilla que ha de fer arribar l’autovia A-27 a Montblanc.

Aquest dimecres s’ha anunciat que les obres del túnel del Coll de Lilla, entre l’Alt Camp i la Conca de Barberà, podran tornar a activar-se. El projecte es va aturar a causa de la presència d’argiles expansives, però ara s’ha modificat lleugerament el traçat i això ha fet créixer el cost de l’obra en 31 milions d’euros, elevant-se fins als 115 milions.

Les obres del túnel s’encareixen

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha celebrat que ja es vegi la solució d’aquest tram d’A-27. Mentre que al territori, després de molts anuncis, ho han rebut amb més escepticisme. Pocs minuts després de rebre la notícia, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha assegurat que es tracta d’una gran notícia, però espera que aquesta sigui la definitiva perquè arriba després de moltes promeses incomplertes que han fet perdre la confiança.  En la mateixa línia, el president del consell comarcal i tinent d’alcalde de Montblanc, Francesc Benet, ha celebrat la notícia i espera que ben aviat comencin les obres.

ÀUDIO: David Rovira, alcalde de l’Espluga, valora l’anunci

ÀUDIO: Francesc Benet celebra la notícia

Amb aquesta actuació, l’A-27 arribarà fins a la Conca de Barberà, una millora de la connexió amb la resta del Camp de Tarragona que ha estat llargament reivindicada per molts sectors del territori. Aquest octubre el subdelegat del govern espanyol a Tarragona,Joan Sabaté,es va reunir a Montblanc amb l’alcalde, Josep Andreu, a qui li va transmetre l’esperança de començar les obres del túnel a principis del 2019.