La mostra “Alabastre d’ara” ha obert portes aquest dissabte al vespre a l’Ajuntament de Sarral. Amb aquesta exposició, el municipi encamina el tancament de l’Any de l’Alabastre, la commemoració del centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a la vila.

La proposta de cloenda capgira la mirada històrica que han tingut fins ara les exposicions per, com diu el seu títol, afrontar el present de l’alabastre. D’una banda, s’hi poden veure diverses peces dels tallers que actualment estan en actiu i la mostra es completa amb un recull de fotografies dels actes que s’han celebrat des del març del 2017 amb motiu del centenari.

ÀUDIO: Damià Amorós comissari  de l’Any Alabastre 2017 en fa balanç.

ÀUDIO: Àlvar Calvet parla sobre el cartell del centenari

La inauguració de l’exposició de cloenda de l’Any de l’Alabastre s’ha fet coincidir amb la visita de l’alcalde i diversos representants de La Puebla de Hijar, un poble aragonès connectat històricament amb Sarral per les seves pedreres d’alabastre. El batlle d’aquest municipi, Pedro Bello Martínez, ha destacat els llaços que mantenen les dues localitats gràcies a la presència d’United Alabaster, abans conegut com Alabastre Alfredo, en aquest espai d’Aragó.

ÀUDIO: Pedro Bello destaca els llaços que mantenen les dues localitats.

 

GALERIA D’IMATGES DE GERARD BOSCH