El Museu de la Vida Rural ha acollit aquest matí de dissabte la Jornada Sàpiens que ha presentat diverses ponències sobre l’impacte del clima en diferents moments històrics.

Al llarg del temps, els fenòmens meteorològics han marcat el desenvolupament de la història de la humanitat i aquest ha sigut el tema central de la proposta de la revista Sàpiens. Les ponències s’han celebrat a la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural ha comptat amb una cinquantena de persones.

La jornada ha començat a les 10 del matí amb la xerrada ‘Clima, epidèmies i caresties: l’impacte del canvi climàtic a l’edat mitjana‘, impartida per Maria Soler i Delfi Nieto. D’11 a 12, Mariano Barriendos ha parlat sobre ‘La variabilitat climàtica dels darrers segles a Catalunya. Dels mètodes de reconstrucció als episodis extrems i els seus impactes‘. Després d’una petita pausa de mitja hora, l’acte ha finalitzat amb ‘Clima i repercussions socials. El cas de Dust Bowl durant la Gran Depressió‘, a càrrec de l’Àlex Rebollo, comissari de l’exposició temporal del MVR.

La directora de la revista Sàpiens, Clàudia Pujol, en declaracions a l’EFMR ha explicat que arran de l’exposició Dust Bowl del Museu, va sortir l’oportunitat de poder fer una Jornada Sàpiens sobre la importància que ha tingut el clima al llarg de la història com ve visibilitza la mostra que es pot veure al MVR.

ÀUDIO: Clàudia Pujol parla sobre les Jornades d’aquest dissabte.