Polèmica i picabaralla al Ple Municipal de l’Espluga d’aquest novembre. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, i la regidora Laura Ruiz de Porras, de Som Espluga, van enfrontar posicions per una moció de suport a la vaga dels professionals santiaris de l’Atenció Primària que presentava aquest dijous el grup de l’oposició.

L’equip de govern va rebutjar la moció considerant que es tracta d’un tema sectorial i que no li correspon al consistori donar suport al col·lectiu que des de dilluns fins a dijous va fer vaga per reclamar la fi de les retallades. Tot i que la vaga es va desconvocar poc abans del plenari, Som Espluga no va retirar el punt de l’ordre del dia i es van quedar sols defensant la moció. Les paraules de David Rovira justificant el vot en contra no van agradar a l’oposició.

ÀUDIO: David Rovira defensa el vot en contra

Laura Ruiz de Porras, que és alhora Secretària de l’Assemblea Territorial de Tarragona-Terres de l’Ebre del sindicat Metges de Catalunya, va remarcar que el text donava suport a un col·lectiu que ha dedicat la setmana a lluitar per millorar les condicions dels CAP i que, per tant, beneficia al conjunt de la població.

Els CAP de Catalunya, de vaga per revertir les retallades

ÀUDIO: Laura Ruizdeporras destaca que és per al bé comú

Rovira responia que comparteixen la lluita, però que no li correspon al Ple dictaminar la conveniència d’una vaga i acusava l’oposició a fer un ús partidista de la institució, mentre que Josep M. Vidal va recordar-li que en altres ocasions sí que s’ha donat suport a col·lectius en lluita. Per contra, el govern va entrar per urgència, només amb els seus vots, una moció alternativa de suport a l’Atenció Primària que no va comptar amb el suport dels regidors de l’oposició.

ÀUDIO: Josep M. Vidal recorda que el Ple ha donat suport a diversos col·lectius