[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gzKlbfoObCk]

Cop de porta al cens d’habitatges buits que demanava el grup de l’oposició a l’Ajuntament, Som Espluga. El govern local va votar-hi en contra, tot i assegurar que es quedaran amb algunes de les mesures proposades en la moció. Alhora, l’alcalde de l’Espluga va anunciar que s’està intentant desbloquejar el Pla Milmanda que amb nova construcció podria donar resposta a la necessitat d’habitatge.

El text presentat per Som Espluga demanava un cens dels habitatges buits i la creació d’una comissió tècnica per incentivar l’oferta. També s’instava a l’Ajuntament a informar de la Borsa d’habitatge de la Conca de Barberà i les ajudes i subvencions existents per a reformes. Finalment, l’oposició també reclamava una partida de 25.000 euros destinada a polítiques d’habitatge per al pressupost del 2019.

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va reconèixer la preocupació per la dificultat d’accés a habitatge i considera que la borsa comarcal és una bona eina. Tot i això, va argumentar que la moció fixava unes tasques que el consistori no pot assumir. El govern va votar en contra de la moció, però va expressar que s’està treballant per trobar altres solucions. Rovira va avançar que s’està intentant desencallar l’urbanització del Pla Milmanda amb reunions amb els propietaris i el director dels serveis territorials, per tal que el municipi pugui crèixer en aquesta zona.

ÀUDIO: David Rovira explica la situació del Pla Milmanda

 La solució plantejada per l’equip de govern no va ser ben vista per l’oposició, ja que critiquen que l’Espluga ha perdut població en els darrers anys però per contra hauria incrementat el nombre d’habitatges buits. Per Som Espluga la prioritat passa per conèixer l’actual parc de vivendes disponibles, abans de fer nova construcció.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, de Som Espluga, critica el plantejament de prioritzar l’obra nova