Concactiva començarà abans d’acabar l’any el projecte Joves Actius Conca de Barberà finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa Singulars 2018-2019. Es tracta d’una formació professionalitzadora que s’allargarà durant el 2019 i està adreçada a 20 joves d’entre 16 i 29 anys que en aquests moments no estiguin estudiant ni treballant.

Els alumnes, a més a més de la formació, disposaran de tutorització i assessorament per reincorporar-se al mercat laboral o retornar al sistema educatiu, ja que aquesta és la finalitat de la iniciativa. La formació serà un Certificat de Professionalitat i es podrà escollir entre dues línies diferents. D’una banda, hi haurà una línia de cuina de 270 hores de durada i 80 hores de pràctiques en restaurants i, l’altra, de fabricació electromecànica de 400 hores i 40 de pràctiques en empreses.

El programa, pel qual el SOC invertirà 105.000 euros, va dirigit a joves amb diferents nivells de formació, també aquells que ja tenen un títol d’FP o bé de batxillerat. Tot i això, per als que tinguin menys estudis també se’ls oferirà la possibilitat de reprendre l’ensenyament obligatori a través de l’Escola d’Adults o bé amb un mòdul de formació professional.

D’aquesta manera, Concactiva recupera un programa adreçat als joves amb poca formació, ja que el 2017 va ser el darrer del PQPI-PFI de cuina a Poblet i del programa Joves per l’Ocupació. Tot i això, aquest 2018 ha estat en marxa el projecte Fem Ocupació per a Joves, també del SOC, però aquest estava pensat per als joves que disposaven del títol d’ESO i comportava el compromís de contractació previ de les empreses.