La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dimarts la nova campanya de sensibilització de prevenció d’incendis de cara al 2019 que compta amb la participació de l’ADF de l’Espluga en un dels quatre vídeos que es difondran durant tot l’any. 

La campanya està promoguda per la Diputació, però compta amb la participació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, cos de Bombers i Agents Rurals, Secretariat d’ADF i Fundació Pau Costa. Els missatges seran visibles a la premsa, ràdio, xarxes socials i televisió.

El projecte exposa quatre situacions sobre com la ciutadania pot ser clau en la prevenció d’incendis i s’hi poden veure els diferents agents que intervenen en la prevenció i lluita contra els incendis forestals. Els quatre missatges es divideixen en les franges perimetrals en urbanitzacions, la gestió forestal per evitar incendis, el consum de productes agraris de proximitat i la lluita per acabar amb les imprudències i negligències.

És en aquest darrer espot en el qual hi ha participat l’ADF de l’Espluga per mitjà del secretariat d’ADF de Catalunya arran d’un altre projecte audiovisual que està elaborant aquest col·lectiu. En l’audiovisual, Marta Palau exposa que bona part dels incendis són provocats per distraccions. Amb tot plegat, la campanya vol que la ciutadania es conscienciï del risc d’incendi forestal i del seu paper en la prevenció d’incendis que s’ha de fer durant tot l’any.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iJAEdVIE92I]