[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZfZByyfAo_M]

La cinquena edició de les jornades del Bosc de Poblet i les Muntanyes de Prades ha arrancat aquest matí i congregarà fins aquest dissabte una trentena d’experts que hi exposaran els seus darrers estudis sobre els boscos del territori.

Representants de tres de les institucions organitzadores han donat la benvinguda als assistents i han encetat el primer dia de conferències explicant com cada una d’elles afronta la seva relació amb el medi natural. La directora del Paratge Natural de Poblet, Ester Trullols; el president de la junta rectora del PNIN de Poblet, Pare Lluc Torcal, i la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, han obert les jornades.

Així, des d’aquest matí i també durant aquest dissabte es presentaran els estudis que s’han fet en els darrers anys, ja que aquestes jornades se celebren cada 4 anys. Es parlarà d’història, micologia, fauna i flora, arbres vells i boscos madurs, geologia i canvis i actuacions en el medi natural. Coincidint amb l’any del turisme cultural, també es prestarà atenció al patrimoni de l’entorn natural.

PROGRAMA D’ACTES