El conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimecres en una visita a Tarragona que ja ha presentat al Ministeri de Foment la proposta per implementar la gratuïtat de l’autopista Ap-2 pels veïns de la Nacional 240, com s’aplica a la Nacional 340. Així n’informa Tac12, aquesta és la resposta a la reclamació dijous passat, en una moció, de l’Ajuntament de l’Espluga. La petició la van aprovar per unanimitat tots els grups del Ple Municipal. Calvet ha assegurat que ja ha posat sobre la taula del Govern espanyol la possibilitat d’aplicar bonificacions pels ciutadans que viuen als pobles de la Conca, les Garrigues i el Segrià que estan situats al costat de l’N-240. La mesura s’aplicaria mentre no s’alliberi l’autopista el 2021.

ÀUDIO: El conseller de Territori explica la petició de bonificacions per als veïns de la N-240

No hi haurà més bonificacions

Mentre s’estudien les bonificacions pels turismes, el Govern català ja ha aclarit que no ampliarà les bonificacions pels camions. Amb la moció de dijous passat, l’Ajuntament de l’Espluga se sumava a la petició dels transportistes per ampliar fins la gratuïtat l’aportació pública al cost del peatge, que ara és d’entre el 42 i el 50% pels camions. La Federació d’Empreses d’Autotransport de Tarragona es dona fins el 5 de desembre per seguir negociant una ampliació de les bonificacions com a mínim fins el 75%, com passa a altres punts de l’Estat. El Govern espanyol ha dit que això depèn de la Generalitat.

Aquest dimecres els transportistes de Lleida i Tarragona havien de tornar a tallar les carreteres nacionals en protesta pel desviament obligatori que se’ls aplica, cap a l’autopista, des de l’1 de setembre. Finalment però la protesta s’ha desconvocat per un primer acord amb el Govern, que farà que a partir de dimecres vinent els camions puguin incorporar-se en el sentit de la marxa en peatges intermitjos del tram restringit. Els transportistes però consideren que s’ha de seguir negociant i si no arriben a noves millores, el 5 de desembre, tornaran a protestar.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=K3jGlcc1LVw]