El Parc de Bombers Voluntaris de Sarral celebra aquest dissabte el seu 30è aniversari. Tot i la pluja, ho ha fet amb un matí d’activitats i la visita del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Els Bombers de Sarral compleixen tres dècades de vida amb vitalitat i un equip important de voluntaris, un fet que el seu president, Santi Fornés, reconeixia que és complicat d’assolir. Per celebrar-ho Sarral ha comptat amb la visita del conseller d’Interior de la Generalitat ha arribat al Parc de Bombers al voltant de les 11 del matí acompanyat de l’alcalde de Sarral, Josep Amill, i de l’exconseller Josep Gomis.

Durant els parlaments, Miquel Buch ha destacat la importància del factor humà dels Bombers de le Generalitat i els voluntaris que, assegura, ha estat clau per superar moments complexos.  En aquest sentit, el conseller ha reconegut a la Conca de Barberà que els professionals i voluntaris han estat a l’altura de les circumstàncies, per la qual cosa se sent orgullós, i ha admès que potser l’administració no ho ha fet. Per això, s’ha compromès a dotar els parcs de bombers de més recursos i eines.

ÀUDIO: El conseller d’Interior admet que calen més recursos

 Miquel Buch assegura que garantirà més eines per als Bombers 

Al seu temps, l’alcalde de Sarral ha agraït la tasca dels Bombers Voluntaris de Sarral i el suport de la conselleria en el parc. Josep Amill ha valorat que en l’actualitat no és fàcil aconseguir el compromís altruista de la gent, ja que tothom està molt enfeinat, però ha destacat que és una tasca necessària i important per al municipi i per al conjunt de la comarca.

ÀUDIO: Josep Amill destaca la tasca del Parc de Bombers

 La celebració ha continuat amb un simulacre d’un rescat d’un vehicle accidentat que ha atret l’atenció de desenes de persones, tot i la pluja. L’esdeveniment ha proposat tallers, jocs infantils i un dinar de germanor. A més a més, també s’hi han pogut veure diversos vehicles i equipaments dels Bombers.

GALERIA D’IMATGES