El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha compromès aquest matí a dotar de més enies els Parcs de Bombers de Catalunya. Ho ha expressat en l’acte de celebració dels 30 anys dels Bombers Voluntaris de Sarral, a la Conca de Barberà.

El conseller ha reconegut que els cossos de bombers han hagut de passar moments molt complexos, que també està passant el país. Però Miquel Buch ha expressat que els professionals i voluntaris han estat a l’altura de les circumstàncies i ha admès que potser l’administració no ho ha fet.

“Tenim un nivell de professionalitat dels Bombers de la Generalitat que és elevadíssim i me’n sento molt orgullós, crec que aquest país se sent molt orgullós de vosaltres”, ha manifestat el conseller, però ha reconegut que des de fa uns quants anys l’administració no ha acompanyat i considera que “la realitat de les eines i les infraestructures no són les que voldríem que fossin”. Per això, s’ha compromès a dotar els parcs de bombers de més recursos i garantir els vehicles i eines necessàries. 

ÀUDIO: El conseller d’Interior admet que calen més recursos

El Conseller d’Interior ha agraït els esforços dels cossos d’emergències i ha assegurat que se sent orgullós dels Bombers de la Generalitat i dels parcs voluntaris, com el de Sarral, que avui ha celebrat 30 anys. A més a més, Buch ha reivindicat la necessitat de sumar més dones bomberes. 

En acabar l’estiu,el cap de la regió d’emergències de Tarragona, Albert Ventosa, reclamava més recursos en una entrevista a l’EFMR. “S’espera un hivern sec i càlid, i sense una primavera plujosa l’estiu del 2019 pot ser molt dur.” Aquesta és la previsió d’ Albert Ventosa pels propers mesos, i va alertar que “hi ha moltes dificultats als bombers per tenir els recursos necessaris, sobretot de personal i de vehicles”. En aquest sentit Ventosa demanava més personal als parcs per poder garantir els mínims als parcs sense tantes hores extres i una millora d’equipaments.