[youtube https://www.youtube.com/watch?v=W8oRquc0Yiw?controls=0]

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha descartat aquest divendres que hi hagi més bonificacions pels camions desviats de la N-240 a l’autopista AP-2, però assegura que demanaran al ministeri de Foment bonificacions pels residents que utilitzen la nacional.

La Generalitat demanarà al ministeri que els veïns de la N-240 puguin tenir bonificacions com passa a la N-340, garantint l’excepció de pagament a l’AP-2 per aquells vehicles lleugers que diposin d’un sistema de peatge dinàmic o telepeatge i facin el mateix trajecte d’anada i tornada en un període de 24 hores. Calvet referma la voluntat d’aconseguir aquestes bonificacions per part de Foment, tot i que remarca que les dues carreteres són competència de l’Estat i destacant que la situació de la nacional 240 no és exactament igual a la de la 340.

La petició que Damià Calvet va anunciar divendres passat, arribarà aquest dijous al Ple Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga de la mà del grup municipial de CiU, del govern local, que reclamarà amb una moció la gratuïtat de l’autopista AP2 entre Lleida i Montblanc per als camions. 

Davant les reclamacions i mobilitzacions dels transportistes, que es repetiran el 31 d’octubre i el 5 de desembre, Calvet ha anunciat en una atenció als mitjans que en les pròximes setmanes es permetrà als camioners reincorporar-se en el sentit de la marxa, per tal d’evitar desplaçaments innecessaris per circular per l’autopista. En aquest sentit, la prohibició dels camions a la nacional, provoca que els transportistes hagin de fer més quilòmetres de volta, ja que les autopistes tenen menys accessos, i això augmenta els seus costos. El conseller no ha amagat que aquestes mesures per descongestionar el trànsit són un pedaç i considera que el sistema de vinyeta seria el més vàlid.