El nucli de Vallespinosa ha celebrat aquest cap de setmana la Festa del Bosc, una tercera edició que ha estat condicionada per les condicions climatològiques adverses. Des del consistori de Pontils valoren positivament l’esdeveniment, però reconeixen que han rebut menys visitants.

La festa va arrancar dissabte amb el taller de “Qui viu a Comadevaques?” a càrrec de l’Associació mediambiental la Sínia, encara sense presència de la pluja. Les precipitacions van arribar just diumenge, quan es concentrava el gruix central d’activitats. De fet, l’exhibició de gos d’atura, una de les propostes que més públic atrau, va celebrar-se més tard del previst per esquivar la pluja. A partir d’aquí, les activitats es van poder celebrar tal i com estava previst, mentre que els tallers es van fer sota cobert preveient el temporal.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Pontils valora l’edició d’aquest 2108

Durant la jornada hi va haver balls populars catalans de bastons, mostra de l’ofici de terrissaire, tirada de bitlles catalanes, exhibició de tall de fusta amb motoserra, mercat de productors i artesans, jocs tradicionals i el dinar popular.

L’alcaldessa de Pontils, Sara Janer, ha explicat a l’EFMR que la Festa del Bosc va néixer amb l’objectiu de vertebrar els 8 nuclis del municipi i establir un punt de trobada. La proposta presenta diversos elements en comú, començant pel bosc, i les activitats i treballs que havien existit al territori.

ÀUDIO: Sara Janer explica els objectius de la Festa del Bosc