Després de cinc anys sense notaria, l’Espluga de Francolí torna a tenir ara aquest servei al municipi. El nou notari ha obert les seves portes aquest octubre canviant l’emplaçament de les oficines, ara al carrer Sant Miquel.

L’anterior notari va tancar l’any 2013 i, des de llavors, no es va cobrir la plaça. Així, fins ara la població ha estat sense aquest servei i tots els tràmits s’han hagut de fer a altres poblacions, per exemple a Montblanc. La inactivitat d’aquests anys i la fuga dels clients és per a Ignacio Mejías, el nou notari, la principal dificultat d’aquesta plaça, ja que li és difícil fer una previsió de l’activitat que pot tenir. Mejías assegura que normalment les notaries vacants es deixen obertes i es porten en substitució provisionalment, però aquí no s’ha donat aquest cas.

ÀUDIO: El nou notari valora les dificultats de reobrir la notaria

D’altra banda, el nou notari ha canviat la ubicació de les oficines perquè considera que l’anterior seu es troba en molt mal estat i en el nou emplaçament també es millora l’accessibilitat perquè es troba en uns baixos. Sobre l’absència de notaria aquests anys, Ignacio Mejías considera que l’Espluga és un municipi prou gran per gaudir d’aquest servei. Pel que fa a l’arribada al municipi, expressa que ha tingut una bona rebuda i reconeix que ha vingut atret pel prestigi que tenen les notaries catalanes. 

ÀUDIO: Ingancio Mejías explica el paper que desenvolupa un notari