[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sw382MlilTQ?rel=0]

El projecte de millora del pati de l’Escola Martí Poch ja ha entrat a l’última fase. La iniciativa, impulsada per l’associació de mares i pares, ha dotat l’espai de més jocs, un seguit d’intervencions que els mateixos nens i nenes van proposar.

“Com t’agradaria que fos el teu pati?”, aquesta és la pregunta que l’AMPA de l’Escola Martí Poch va formular a l’alumnat. Després d’escoltar els escolars, ara un any més tard el projecte de millora del pati de l’escola ja veu el seu final i els nens i nenes poden jugar als jocs que van proposar.

Suma d’esforços entre l’AMPA, l’escola, l’Ajuntament i els alumnes

L’Ajuntament de l’Espluga hi ha aportat el material i l’associació de mares i pares la mà d’obra, però també recursos econòmics que van sumar, per exemple, organitzant berenars. El centre va integrar la iniciativa i la va canalitzar mitjançant els delegats verds i les assemblees.

L’estiu del 2017 es va ampliar el sorral i aquest cap de setmana s’han pintat jocs a terra, s’han habilitat pissarres al lateral del sorral i també s’ha decorat el mur que delimita la zona dels gronxadors. Des d’aquest dilluns l’alumnat ja ha pogut jugar al Twister, al tres en ratlla, al Mirror me i a la xaranca. La pluja dels primers mesos del 2018 ha enrederit el projecte, però ara només queden pendents petites intervencions que es faran en les pròximes setmanes.

L’obertura al públic, ajornada

Pel que fa a l’obertura del pati de l’escola al públic en general, l’equip de govern volia efectuar-la aquest estiu, però finalment no es va fer a causa de les obres de millora del carrer adjacent, ja que complicava l’accés al pati. L’arranjament del carrer encara no ha acabat i, per això, el govern es planteja obrir-lo al públic de cara a finals d’any, els dies festius i durant el cap de setmana.