La Conca de Barberà per la Independència ha programat per aquest diumenge l’acte comarcal de commemoració del primer aniversari l’1 d’Octubre a Sarral, el municipi de la Conca de Barberà que va patir les càrregues policials durant la jornada del referèndum. La mobilització es repetirà gairebé un any després de la concentració històrica a Sarral per condemnar la violència de la policia espanyola durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre.

L’acte serà retransmès en directe a Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio

L’acte comarcal, amb el lema «Ni oblit, ni perdó», començarà a les 12 del migdia a la plaça del Mercat amb la inauguració del canvi de nom del carrer El Patufet que ara passarà a ser el carrer de l’1 d’Octubre, just davant del Casal de la Gent Gran, l’edifici que va acollir les votacions ara fa un any. L’acte, encapçalat per l’alcalde de Sarral, continuarà amb la lectura del manifest de l’1 d’Octubre per part de persones que van tenir una participació activa en el referèndum i un sarralenc recordarà els fets ocorreguts al municipi. Qui clourà els parlaments serà el diputat al Parlament de Catalunya per ERC, l’espluguí Ferran Civit, que és alhora membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils.

A més a més, el matí comptarà amb l’actuació de grallers i acabarà amb un vermut groc per recaptar fons per la caixa de solidaritat i l’Associació Catalana pels Drets Civils. En declaracions al programa La Conca al Dia de l’EFMR, Gemma Bonet, membre de l’ANC de Sarral, ha exposat que espera que l’acte pugui tenir un to reivindicatiu, commemoratiu i que serveixi per escalfar motors de cara a la tardor.

ENTREVISTA a Gemma Bonet, membre de l’ANC de Sarral i de la Conca

Paral·lelament, les seccions locals de l’ANC a la Conca de Barberà han programat diverses xerrades per aquesta tardor. Per ara se n’han confirmat dues. La primera serà el 4 d’octubre a la Sala Recreativa de Sarral a les 7 del vespre amb el títol «On som? Cap on anem”, a càrrec de Joan Canadell, empresari i cofundador del Cercle Català de Negocis i copropietari de Petrolis Independents. El 20 de novembre a partir de les 8 del vespre, el fotoperiodista Jordi Borràs presentarà el llibre «Dies que duraran anys» a la sala de les Corts Catalanes de Montblanc.