[youtube https://www.youtube.com/watch?v=D9cl6C5gXJ8?rel=0]

Omplir les pastisseries de llaços grocs comestibles és la idea que ha proposat el montblanquí Jordi Martorell per commemorar el primer aniversari de l’1 d’octubre i establir el producte com a dolç típic d’aquesta data.

Amb Martorell al capdavant, diverses persones han elaborat un dossier amb fins a 6 receptes diferents que han fet arribar als diferents gremis de pastissers i a les entitats independentistes. L’ideòleg de la proposta ha exposat al programa La Conca al Dia de l’EFMR que la iniciativa va néixer amb la voluntat de fer una performance artística al conjunt de Catalunya per celebrar l’any des del referèndum i van creure que la forma del llaç podia ser la més representativa, donades les mobilitzacions que utilitzen aquest símbol per reclamar la llibertat dels presos i exiliats polítics. El pastisser espluguí David Cobo ha estat l’encarregat de fer el disseny del producte i, en el seu cas, opta per acabar el dolç tenyint-lo de groc. En aquest equip que ha elaborat la proposta també s’hi inclou el cuiner i sommelier Albert Roig i els fotògrafs Alba Anguela i Pere Queralt.

La proposta vol fixar el pastís de llaç a la data de l’1-O

ENTREVISTA a Jordi Martorell, al programa La Conca al Dia

La primera aparició d’aquests pastissos als aparadors serà aquest cap de setmana, però els promotors desconeixen la resposta que pugui tenir entre el gremi, ja que la coincidència de l’1 d’octubre en dilluns no és bon dia per a les pastisseries perquè per a moltes és el dia de festa setmanal. Així, la proposta neix mirant més enllà, pensant que podria convertir-se en un pastís fixat a aquesta data, com passa amb el tortell de reis o les mones de pasqua.

Aquest dissabte, de 10 a 11, l’Entre vins i fogons de l’EFMR estrenarà l’espai L’Obrador coneixen com s’elabora aquest pastís