[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OJUxG2FgojI?rel=0]

El Claustre de Sant Francesc de Montblanc ha estat aquest dissabte espai d’intercanvi de les nombroses cultures que conviuen a la Conca de Barberà. Gastronomia, jocs i música d’arreu del món han estat elements de la Trobada Intercultural de la comarca, El Curcubeu.

La jornada ha arrancat amb la taula rodona sobre l’acollida a Catalunya i, en particular, a la Conca de Barberà. Els punts de vista han arribat de 8 ponents, des del secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat fins a voluntaris i responsables d’associacions d’acollida, o bé l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, que ha exposat l’experiència d’acollida de menors estrangers sense acompanyants al municipi.

A la tarda, l’intercanvi cultural ha proposat jocs i tallers, actuacions musicals i de dansa, l’exposició del Conte Viatger, contacontes i degustacions gastronòmiques del Marroc, Xina, Senegal, Índia, Romania, Brasil, Bolívia i Catalunya. Com ha recordat la cap d’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, Laura Anglès, la trobada vol representar tots els colors de la comarca inspirant-se en la paraula Curcubeu que significa Arc de Sant Martí en romanès. 

ÀUDIO: Laura Anglès, cap d’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, parla dels objectius

GALERIA D’IMATGES