La setzena edició del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc tindrà lloc a finals de setembre, però aquest dijous s’ha inaugurat l’exposició capçalera d’enguany.

Es tracta d’una mostra de ceràmica artesanal única que ha obert les seves portes aquesta tarda a la Sala d’Exposicions de Sant Miquel en el marc dels actes de la Festa Major. La inauguració ha comptat amb la interpretació de diverses peces musicals a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Montblanc.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kiQyeCHECDE?rel=0]

El ceramista escollit és una nissaga familiar, la nissaga Serra, amb el seu últim descendent Jordi Serra que presenta l’exposició “Reflexos metàl·lics. Nissaga Serra del 1901 fins al 2018”. El ceramista explica que la mostra comença amb el seu avi, avesat al modernisme, l’evolució del seu pare i ell mateix, que aposta per la tècnica dels reflexos metàl·lics, marca del seu estil personal.

ÀUDIO: Jordi Serra sobre la nissaga familiar

També prova altres tècniques, però aquesta serà la seva marca personal durant el Terrània. Una tècnica prou desconeguda, que li aporta una brillantor única a la ceràmica. De fet, és aquesta tècnica que l’ha fet triomfar al Japó, país on no la coneixien. Durant el Festival de Montblanc oferirà una conferència per explicar la tècnica. De moment, Serra descobreix alguns detalls, per exemple que és impossible calcular el resultat final de les peces abans de treure-les del forn, ja que els materials actuen de forma imprevisible.

ÀUDIO: Jordi Serra parla de la tècnica reflexos metàl·lics

L’exposició restarà oberta del 7 al 23 i es podrà visitar cada divendres, dissabte i diumenge d’11 h a 14 h.