[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4KkoLzVe8JU?rel=0&showinfo=0]
Alcaldes i regidors dels ajuntaments de la Conca i de les comarques veïnes del Camp de Tarragona han tallat aquest diumenge l’N-240 per reivindicar la represa de les obres de construcció del túnel del Coll de Lilla. Després que les obres de l’A-27 s’iniciessin fa 12 anys, el tram que hauria d’arribar a Montblanc està avançant molt lentament.

Els municipis denuncien la deixadesa del Ministeri de Foment en una via amb una llarga llista d’accidents de trànsit, molts amb víctimes mortals. En el tall hi han participat els alcaldes de Montblanc, Josep Andreu, i de Valls, Albert Batet, també el membre del PSC del Congrés dels Diputats, Joan Ruiz; el primer secretari de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós; el president del Consell Comarcal de la Conca, Francesc Benet i el cap de l’oposició de l’Espluga, Jordi Miró.

Com ja es va fer l’agost de l’any passat, els manifestants han volgut reclamar novament que s’accelerin les obres del túnel i de l’A-27 per evitar els problemes de trànsit que es generen a l’estiu. Amb dues pancartes amb el lema “Túnel Coll de Lilla Ja!”, una encapçalada per líders polítics i l’altra pels veïns dels municipis han tallat l’N-240 i la rotonda de l’entrada a l’autopista durant 20 minuts. Els manifestants han sortit de l’aparcament del Rifacli i han baixat fins a la nacional allí han fet una fotografia amb les pancartes i han acabat donant un tomb a la rotonda de l’entrada a l’autopista. Amb l’ajuda dels Mossos d’Esquadra el tall s’ha fet de manera ordenada i els vehicles han hagut d’estar parats durant 15 minuts.

En aquest cas, s’ha tallat l’N-240 per visibilitzar el malestar del territori, però l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha exposat que “Estem contents que la subdelegació del govern digui que les obres s’acceleraran i que el 2021 ja tindrem el túnel del coll de Lilla”, tot i això creu que han de ser escèptics i reivindicar allò que fa 12 anys que esperen. Aquestes declaracions arriben uns dies després que el nou subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté, digues l’A-27 i el túnel del Coll de Lilla és una prioritat del Govern d’Espanya.

ÀUDIO: Josep Andreu parla sobre el nou Govern 

Andreu també ha afegit que “No ens cansarem mai, que ho sàpiguen” en relació als talls de carretera a l’N-240. Albert Batet, alcalde de Valls, també ha afegit que “És una reivindicació per la seguretat de les persones”, en l’últim any hi ha hagut cinc accidents amb víctimes en l’eix viari que connecta l’Alt Camp amb la Conca de Barberà.

ÀUDIO: Josep Andreu assegura que no es cansaran mai

ÀUDIO: Albert Batet remarca que és una carretera amb molta sinistralitat

Joan Ruiz, diputat del PSC al Congrés dels Diputats s’ha referit que “el túnel és una obra fonamental pel Govern, el primer que ha fet el Govern ha sigut començar a desencallar el problema”. Ruiz també ha afegit que els 31 milions d’euros destinats a les obres ja han passat per la comissió tècnica del Ministeri de Foment però ara han de ser aprovat pel Consell d’Estat. També ha comentat que espera que les obres comencin seriosament entre els mesos de setembre i octubre.