Els residus de rebuig s’han reduït un 60% a Rocafort en el primer mes d’implantació del nou sistema de contenidors intel·ligents. Concretament, el contenidor de matèria orgànica s’ha obert un 45% més que el de rebuig  i l’augment de residus orgànics, que ha estat del 128%.

El passat mes de juny, el Consell Comarcal va engegar una prova pilot a Rocafort amb contenidors que s’obren amb una targeta personalitzada per a cada família. Només en un mes s’ha aconseguit un dels objectius: reduir els residus recollits al contenidor de rebuig i augmentar els de matèria orgànica.

Per exemple, si es compara un dissabte de l’any passat i un d’aquest 2018 un cop implantats els nous contenidors, el de matèria orgànica va recollir 289 quilos més, mentre que el de rebuig va rebre 460 quilos menys.

ÀUDIO: L’alcalde Marc Roca parla dels resultats del primer mes

L’alcalde de Rocafort, Marc Roca, ha destacat a Ràdio Montblanc que “el primer balanç és molt positiu” i afegeix que “sense la complicitat dels veïns no hauria estat possible i s’han cregut molt el projecte, la gent s’ho ha agafat molt seriosament”. Si bé Rocafort ja tenia unes bones dades de recollida selectiva, el nou sistema està donant bons resultats i aconseguint els objectius fixats.

ÀUDIO: Roca assegura que els veïns estan utilitzant bé el servei

Cada família disposa d’una targeta i de bosses personalitzades amb un codi que els identifica per, d’aquesta manera, tenir un registre dels residus abocats i de la quantitat de vegades qe s’obre cada contenidor.

La propera prova pilot s’implantarà a Montblanc a l’octubre i serà el sistema de recollida porta a porta, que es farà de manera inicial al centre històric.