Montblanc ja ha donat a conèixer alguns dels plats forts musicals de la seva Festa Major, que tindrà lloc entre el 7 i l’11 de setembre. Hi destaquen, Roger Mas, amb la Cobla Sant Jordi o Robas Estesa. Abans però, els montblanquins també podran escalfar motors amb el festival Essències i amb la festa del Posa’t la Gorra, que tindrà lloc el primer cap de setmana de setembre.

L’Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà serà una de les entitats que enguany tindrà un pes específic a la Festa Major de Montblanc. En plena celebració dels seus 25 anys d’història l’entitat serà homenatjada en el ple d’honors i distincions previ a la Festa Major, on serà distingida juntament amb els ermitans de Sant Joan. Per reblar-ho, el Pare Alegria, membre de la casa andalusa, serà enguany l’encarregat d’obrir les festes amb el pregó que tindrà lloc el 7 de setembre.

En una festa major que tindrà enguany com a icona de la seva samarreta commemorativa la Cucafera, un dels plats forts serà la presència de Roger Mas, que actuarà juntament amb la Cobla Sant Jordi el 8 de setembre en un dels actes centrals de la capital de la sardana. Noms propis pels joves: el conjunt tarragoní Roba Estesa, un grup de reggae japonès i Lágrimas de Sangre, actuaran al concert central d’unes festes que també comptaran entre altres amb Judit Neddermans i que inclouran el tradicional Coremusics de la Bandarra.

En l’apartat més tradicionals, els Amics dels Gegants portaran enguany els gegants històrics de Barcelona a la convidada dels Vegeuers, que suma ja deu anys.

Oficialment, la festa s’allargarà entre el 7 i l’11 de setembre, tot i que abans Montblanc podrà escalfar motors amb el festival essències i amb la solidaritat del Posa’t la Gorra, que repeteix i amplia experiència a la Vila Ducal el primer cap de setmana de setembre. Una festa que té com a objectiu finançar la casa d’acollida que Afanoc té a Barcelona per a les famílies que han de desplaçar-s’hi perquè els seus fills puguin rebre tractament. El Posa’t la gorra, presentat pel periodista Jordi Cartañá s’amplia a dos dies i presenta diferents activitats.