Tornen les Nits Templeres a l’Espluga de Francolí. Per segon any consecutiu, a partir d’aquest dissabte, el municipi reprèn la possibilitat de visitar la Ruta Templera i Hospitalera de Nit que, en alguns casos, es completa amb un sopar medieval. 

Aquest estiu la proposta turística, que es va estrenar l’any passat, s’oferirà en deu ocasions. La visita té una durada de dues hores i començarà a les 10 de la nit els dies 14 i 21 de juliol; 4, 14 i 25 d’agost i l’1, 8 i 10 de setembre. A més a més, també es repetirà els dies 11 i 18 d’agost i, en aquest cas, arrancarà a les 9 del vespre perquè la ruta acabarà amb el sopar medieval.

En totes les edicions, un guia caracteritzat acompanyarà al grup de visitants al llarg de la ruta, que recorrerà els carrers dels dos antics nuclis medievals, l’Espluga Sobirana i l’Espluga Jussana. Les ulleres de realitat virtual augmentada, hologrames i diversos audiovisuals permetran conèixer les figures representatives de les classes socials de l’època. El regidor de Turisme de l’Espluga, Jordi Torre, ha exposat a l’emissora que les Nits Templeres suposen un valor afegit per a la Ruta Templera i complementa l’oferta turística amb una proposta nocturna.

ÀUDIO: Jordi Torre exposa l’objectiu de les rutes nocturnes

Les reserves es poden fer a l’Oficina de Turisme de l’Espluga pel preu de 12 euros, en el cas de la visita nocturna, i 30 euros per a la ruta que inclou el sopar.