Un total de 200 ciclistes, arribats de diferents punts de Catalunya i de l’Estat, han participat en la novena edició de la Vip Xtrem 2018. La prova amb sortida i arribada al municipi de Vimbodí i Poblet està organitzada Eutiches i l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

Dues categories en la prova en BTT, d’una banda, la cursa reina, la ViP Xtrem de 140 km i 3.800 m de desnivell positiu i, de l’altra, la ViP Pro de 74 km i 2.200 m. de desnivell, totes dues s’ha endinsat en espais de muntanya de la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Camp i l’Alt Camp.

El ciclista Marc Casanova s’ha proclamat vencedor de la 9a edició de la ViP XTREM en BTT per les Muntanyes de Prades. El biker ha fet una marca de 6 hores, 56 minuts i 34 segons, seguit del ciclista Melcior Faja, de l’equip Blue Motors Neolith, amb 6 hores, 58 minuts, 54 segons, i de Domingo Castejón, del Club Ciclista Maikbike Vinaròs, amb una marca de 7 hores, 37 minuts, 47 segons. L’exigència de la prova ha fet que entre el primer i el tercer classificat hi hagi 41 minuts de diferència. Pel que fa a la categoria d’equips de la mateixa modalitat, el primer ha estat el format per Juric Giménez i Rubén Sangüesa amb 7 hores 40 minuts.

En la segona modalitat, La Vip Pro, el cambrilenc Sergio Vivanco ha quedat primer amb un temps de 3 hores 36 minuts i 18 segons. Oleguer Marín, del club Cicles Sport, s’ha emportat la segona posició amb una marca de 3 hores 54 minuts i 3 segons. Víctor Sevilla ha completat el podi amb un temps de 4 hores 2 minuts i 18 segons. En la categoria femenina, la guanyadora ha estat Lourdes Cayetano, amb 4 hores 57 mints i 19 segons seguida de Mónica Nieto, de Biking Point amb 5 hores 4 minuts i 19 segons i Eva Arteche, de Megabici 5 hores 24 minuts i 25 segons.

Una de les proves més dures del campionat

La dificultat i l’atractiu de l’itinerari fan de la ViP XTREM una cita única a Catalunya pels amants de la bicicleta de muntanya i la calor en aquestes dates és una de les principals dificultats pels bikers. Aquestes condicions han afavorit que cap noia participes en la categoria reina de la VIP XTREM.