El montblanquí Bernat Lleixà ha estat l’alumne amb nota més alta de l’Institut Martí l’Humà, amb un 8’8 de la fase general. “És una prova que fas després de dos anys de treball i ja esperes el que et preguntaran, eren molt semblants a anys anteriors”, explica Lleixà. En total, la nota d’accés a la universitat del Bernat és un 13’15, que és una mitjana ponderada de la nota del Batxillerat, de la fase general de les PAU (un 8’8) i de la fase específica.

De fet, en declaracions a l’Espluga FM Ràdio, Lleixà explica que l’ha sorprès ser la nota més alta ja que a l’Institut hi havia diversos alumnes amb molt bones notes. En Bernat Lleixà ha estudiat el Batxillerat social i l’any vinent vol estudiar el grau de Filosofia, Política i Economia de la Universitat Pompeu Fabra.

D’altra banda, l’alumne amb la segona nota més alta de l’Institut Martí l’Humà a les PAU ha estat Júlia Moya, amb un 8,6; mentre que Laia Borràs també ha obtingut una bona puntuació amb un 8.

Aquí podeu escoltar l’entrevista a Bernat Lleixà als estudis de l’Espluga FM Ràdio.