La finalització de les classes a les escoles i instituts també implica l’obertura dels casals d’estiu. El de l’Espluga començarà aquest dilluns 25 de juny i s’allargarà durant tot el juliol.

Per segon any l’empresa Drac Actiu assumeix la gestió d’aquest casal d’estiu. La directora de l’activitat, Chantal Puig, es mostrava satisfeta pel nombre d’inscrits d’aquest any. “Totes les setmanes de juliol tenim 114 nens”, afirma Puig, que a declaracions a l’Espluga FM Ràdio també explica que han hagut d’ampliar el nombre de places. No obstant això, hi ha nens que han quedat en llista d’espera perquè es vol evitar una massificació del casal. L’any passat el casal es va iniciar amb una setantena de nens i nenes, i en les setmanes de juliol va rondar els 90 inscrits.

“El 2017 va ser el primer any que assumíem la gestió i ens va servir de rodatge”, explica la directora, i per això enguany han fet modificacions a les activitats. “Hem posat més activitat física, perquè és el que ens han demanat”, rebla Puig. En aquest sentit, l’any passat es va repartir una enquesta als pares perquè valoressin el casal i les activitats que preferien. “També farem taller, però la base principal és l’activitat física”, explica Puig. Per aquest motiu també s’amplia el nombre de professors de natació per augmentar l’activitat. “El curs és prou llarg, els mesos d’estiu son per jugar, saltar i correr”, conclou.

Entrevista a Chantal Puig, directora del Casal d’Estiu de l’Espluga