La quarta edició de Brickània ha suposat un increment en el nombre de visitants, cosa que consolida el Festival de Lego de Montblanc, celebrat aquest cap de setmana. Vora 4.000 persones han passat pel recinte de l’antiga església i el claustre de Sant Francesc i l’antic hospital de Santa Magdalena. La xifra es valora de forma positiva des de l’organització, que consideren que Brickània s’ha convertit en un dels esdeveniments de la vila amb capacitat per desestacionalitzar l’activitat turística.

A diferència de l’any anterior, quan el Brickània es va celebrar en plena onada de calor, enguany el temps ha acompanyat i ha afavorit a les bones dades de participació. Entre els elements que més han captivat les persones que s’han apropat a Brickània destaca l’espai d’exposició de mosaics fets amb bricks que ocupava una part de l’absis. Com ja és habitual, Star Wars ha tingut un especial protagonisme a la sala Sant Jordi, amb diorames tematitzats i amb l’actuació, dissabte, del grup Fan Props pels carrers i places de la vila.

Una de les apostes del festival és el gran nombre de tallers, exhibicions i demostracions de robòtica que s’hi realitzen, alguns dels quals s’estrenaven enguany. Els més petits, a més, van gaudir d’un espai de jocs propi i de taules plenes de bricks on l’activitat no va parar durant tot el cap de setmana.

El públic, com passa en altres grans cites turístiques com són la Setmana Medieval i Clickània, ha estat majoritàriament de proximitat i d’un perfil familiar. Els assistents han arribat, majoritàriament, de Barcelona, de l’àrea metropolitana, la Catalunya Central, de la plana de Lleida, del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Hi ha hagut públic fidel que ha repetit la seva visita a Montblanc, però també molt d’altre que hi assistia per primera vegada. Les dades de visitants han estat similars els dos dies de festival, amb unes 2.000 persones cada jornada.

L’organització es mostra satisfeta pel desenvolupament de les diverses activitats així com per les opinions recollides i les propostes de millora de cara a noves edicions del festival.