Arriba una nova edició de la ViP XTREM 2018 que se celebrarà el 7 de juliol a les Muntanyes de Prades.  Per novena vegada els ciclistes més exigents s’enfrontaran a més de 140 km i aproximadament 3.800 metres de desnivell acumulat, però aquesta vegada la prova incorpora el format Raid XC.

Amb sortida i arribada a Vimbodí i Poblet, la prova es divideix en dues categories. D’una banda, la cursa reina, la ViP Xtrem de 140 km i 3.800 m de desnivell positiu i, de l’altra, la ViP Pro de 74 km i 2.200 m. de desnivell. La cursa en BTT transcorrerà pels entorns naturals de Vimbodí i Poblet, Prades, Mont-ral, Capafonts, Arbolí, la Febró, Cornudella de Montsant, Montblanc i l’Espluga de Francolí.

Nou format i novetats al recorregut

Enguany com a novetat la prova posarà en pràctica el format Raid XC, que consisteix en què els trams d’enllaç, ja siguin zones urbanes, trams d’asfalt o avituallaments, no sumin en el còmput final de la cursa. El temps final dels bikers serà la suma dels trams cronometrats. També es renoven els recorreguts, per exemple la ViP Pro inclou un tram dins l’antic camí ramader de Poblet a Prades, recuperat i senyalitzat pel Paratge Natural de Poblet.

La dificultat i l’atractiu de l’itinerari fan de la ViP XTREM una cita única a Catalunya pels amants de la bicicleta de muntanya i la calor en aquestes dates és una de les principals dificultats pels bikers. Les inscripcions acabaran l’1 de juliol al web vipxtrem.com, on també trobaran més informació sobre entrenaments, horaris, ubicacions i material, així com el Compromís ViP i el reglament de la prova.