[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SMqzPTJLl1M?rel=0&showinfo=0&w=560&h=315]
Montblanc viurà aquest cap de setmana la quarta edició de Brickània, el Festival del Lego. Aquesta vegada un dels principals reclams serà la rèplica homologada del robot R2D2 de Star Wars, l’única del sud d’Europa. De fet, la saga cinematogràfica tornarà a ser protagonista d’aquesta edició.

Sota la marca de Brickània, l’esdeveniment tornarà a omplir l’antiga església i claustre de Sant Francesc amb més d’una desena de diorames, tallers de robòtica, punts de venda de LEGO, demostracions i activitats per al públic familiar. Pel que fa a les novetats, destaca la presència del robot R2D2. El seu constructor, Josep Carballo, n’explicarà el funcionament i farà una demostració. La temàtica de Star Wars també es veurà als tres diorames especials ubicats a la sala de Sant Jordi del claustre de Sant Francesc. Tampoc hi faltarà la comitiva dels protagonistes de les pel·lícules amb les recreacions de Fan Props.

També s’inclou la Dynamind Robotic Competition, una prova demostrativa a càrrec dels alumnes que fan l’activitat extraescolar de robòtica LEGO Mindstorm a diversos centres educatius del Camp de Tarragona. D’altra banda, el símbol de Montblanc Medieval també tindrà la seva pròpia recreació feta amb 7.000 peces de Lego.