En els pròxims dies, l’Espluga ja disposarà de tots els dipòsits d’aigua automatitzats i controlables telemàticament des de la centraleta del dipòsit de la Cometa o bé des del telèfon mòbil. El darrer pas s’està enllestint aquests dies al pou del Garber, que era el darrer que encara funcionava manualment.

En aquest espai l’Ajuntament hi ha invertit uns 10.000 euros per instal·lar el nou sistema automàtic i el personal de la Brigada Municipal també hi ha fet diverses actuacions, com per exemple la construcció de la caseta de control o la col·locació de les canonades. El pou del Garber dona servei a Les Masies i també al reg del parc de natura del Garber, però en períodes de sequera ha servit per abastir el nucli urbà de l’Espluga. Amb l’obra de millora, el sistema de cloració de l’aigua també passarà a ser automàtic i el control telemàtic del pou i el dipòsit permetran un estalvi de feina per als tècnics del servei d’aigües.

Tot plegat, segueix l’aposta hidràulica de l’actual equip de govern que en les darreres legislatures va apostar per la interconnexió dels diversos dipòsits i pous municipals per tal de resoldre el dèficit de cabals dels pous durant els períodes de sequera i evitar restriccions d’aigua.