La Conca de Barberà també serà aquest cap de setmana destinació de «Benvinguts a Pagès», una jornada turística d’activitats i ofertes al món rural al voltant de la producció local i la pagesia. A la comarca es proposen una quinzena d’iniciatives d’explotacions agrícoles, allotjaments, restaurants i activitats complementàries.

Tres explotacions agrícoles obriran les seves portes aquest 9 i 10 de juny. És el cas d’Aromis de la Conca a Montblanc on es podrà descobrir el cultiu d’herbes aromàtiques i safrà, així com els productes que hi elaboren. També es podrà visitar el Celler Mas Foraster i les seves vinyes a Montblanc o bé descobrir els llegums, cereals i farines d’agricultura ecològica Josep Mestre a Santa Coloma de Queralt.
«Benvinguts a Pagès» també planteja diverses activitats complementàries, que a l’Espluga permetran descobrir el Món de les Abelles amb Drac Actiu, visitar el Museu de la Vida Rural o participar al joc i visita a la Fassina Balanyà. A Vimbodí i Poblet també es podrà veure l’elaboració de licors artesanals i còctels de fruites naturals amb On The Rocks.

El sector de l’hostaleria i la restauració també oferirà descomptes i menús especials. L’Alberg Jaume I, l’Hostal del Senglar, l’Hotel Rural i Apartaments Sercotel Vil·la Engràcia, l’Hotel Masia del Cadet i el Càmping Serra de Prades proposen diversos descomptes i als restaurants El Moló del Mallol, Sant Francesc, Hotel Masia Cadet i Les Alzines oferiran menús especials.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.