[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7_4ahfEiye8?rel=0]

Montblanc ha triat aquest divendres, Dia Mundial de l’Orgull Freak, per presentar la quarta edició de Brickània, el festival dedicat al món del Lego que tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de juny.

Un any més, la temàtica Star Wars serà la protagonista, amb diorames dedicats a aquesta saga cinematogràfica i diverses activitats. Entre elles, una desfilada amb personatges de la pel·lícula, com Darth Vader i Stormtroopes que, aquest divendres han participat també a la roda de premsa celebrada a l’Ajuntament de Montblanc. També hi haurà una demostració de la reproducció de l’R2D2, única al sud d’Europa avalada per Lucas Film, la productora de la saga cinematogràfica. Ho ha explicat el seu creador, Josep Carvallo, que ha destacat que «aquesta reproducció la vaig fer l’any 2008 i ha participat en molts anuncies i promocions».

Entre les novetats de l’edició d’enguany destaca una demostració d’alumnes de diversos centres escolars del Camp de Tarragona que participen en una competició de robòtica feta amb Lego. Es podrà veure els dos matins del festival a la sala de les Corts del Claustre de Sant Francesc. També enguany hi haurà un taller de robots a càrrec de la Universitat Rovira i Virgili.

Tot i ser la quarta edició, Brickània ja té un públic fidel. Des de l’organització esperen poder consolidar la fira per poder portar a Montblanc públic al juny, una data que històricament ha estat fluixa pel que fa al nombre de visitants. La regidora de turisme, Ariadna Ferrer, destaca que «volem continuar apostant per aquesta fira per potenciar aquesta èpica de l’any», i ha afegit que «especialitzar-nos en la temàtica Star Wars fa que el públic del festival sigui molt fidel i no falli a la cita».

A banda dels personatges d’Star Wars, a Brickània no hi faltaran els diorames fets amb Legos, tallers i una zona de compra, a més d’un concurs de creativitat amb bricks. També es podrà veure un quadre amb el logotip de Montblanc Medieval fet amb més de 7.000 peces.