El Consell Comarcal va entregar, el passat divendres, els Premis d’Honor de la Conca de Barberà a tretze entitats i personalitats de la comarca. L’entrega de guardons es va fer en un acte multitudinari a la sala de les Corts Catalanes del claustre Sant Francesc.

Les dues màximes distincions es van entregar a dues entitats. El Grup Cultural de la Dona de Solivella va rebre la Distinció d’Honor per ser una de les entitats pioneres de la dona a Catalunya. També va rebre aquests distinció el Grup Sardanista del Museu Arxiu de Montblanc, pels seus 50 anys de difusió de la sardana a Montblanc. Un guardó que arriba en un any especial per l’entitat, tenint en compte que Montblanc és enguany Capital de la Sardana de Catalunya.

Els premis van reconèixer la trajectòria professional de diverses persones, així com la història de diverses entitats. Així, es va atorgar el Diploma de Reconeixement Comarcal a l’escriptora montblanquina Carme Martí, a l’historiador i farmacèutic Jaume Felip, a l’Agrícola de Barberà de la Conca, les Caves Sans Travé i també la pastisseria Farré Gamell de l’Espluga de Francolí.

Pel que fa a la Menció de Serveis Distingits, es va reconèixer la trajectòria del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà, del Cos de Bombers voluntaris de Sarral, del Club Bàsquet Àguiles de Santa Coloma de Queralt o dels Ermitans de Sant Joan. També es va reconèixer la trajectòria de Josep Civit com a mestre a la comarca i de l’historiador Valentí Gual.

Novetats per al 2019

El president del Consell Comarcal de la Conca, Francesc Benet, va ser l’encarregat de cloure l’acte. En el seu discurs va aprofitar per animar als assistents a participar dels actes programats per dissenyar el pla estratègic de la comarca 2018-2025. També va destacar que «a proposta de Concactiva, l’any vinent sumarem una categoria als premis per reconèixer la tasca del nostre teixit industrial i comercial».