Intèrprets: Filo Farré, Montse Bosch, David Emmanuel Neag, Ian Ramos, Martí Franquès, Gerard Girona, Hanna Pavo, Cristina Campos, Glòria Canosa, Anton Tarès, Mark Antonio Ionica,Bruna Ribé, Roger Gil, Carla Cos i Gemma Palau. Tècnic: David Soler

Descarrega’l

Mestres i alumnes dels centres educatius de l’Espluga de Francolí van ser els convidats d’aquest Persones que eduquen perquè volíem que ens expliquessin ells mateixos els seus darrers premis obtinguts a nivell de Catalunya individuals o de grup.

ART 360

Els primers a presentar els seus èxits van ser David Emmanuel Neag, Ian Ramos, Martí Franquès, Gerard Girona i Hanna Pavo alumnes de 6è de l’Escola Vedruna acompanyats per la seva professora i coordinadora d’informàtica, Cristina Campos. Ens van explicar molt bé com es va gestar el treball TIC ART 360, com el van elaborar, què van treballar i com ho van fer i contents d’haver rebut el premi de la Fundació Escola Cristiana conjuntament amb els altres centres Vedruna Catalunya, georeferenciant un edifici d’interès significatiu i treballant diversos aspectes de l’espai, des de l’artístic, passant per la seva història i els elements arquitectònics. El projecte acaba amb un vídeo enregistrat en 360º i amb explicacions dels alumnes, uns resultats que es poden trobar a l’app Vedruna Art 360.

PROVES CANGUR DE MATEMÀTIQUES

Glòria Canosa, cap d’estudis de l’Escola Martí Poch, va fer un resum i com treballen les Matemàtiques i els escacs a l’escola que afavoreixen el raonament i que l’objectiu d’aquestes Proves del Cangur és que l’alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes van adreçats a tot l’alumnat de 5è i 6è de primària. De l’avaluació i el càlcul de la puntuació de les proves se’n fa càrrec la Societat Catalana de Matemàtiques. Entrevistem a l’Anton Tarès de 5è que dels més de 14.000 alumnes va quedar entre els 300 primers amb 83,75 de preguntes i problemes encertats. I també a Mark Antonio Ionica que va quedar 1r de 6è d’entre més de 14.000 alumnes, el seu premi de medalla d’or, diploma i unes colònies matemàtiques i ens comenta què li agrada i per què.

V JOCS FLORALS ESCOLARS DE CATALUNYA

Aquests Jocs Florals diu Ensenyament que són per estimular l’expressió escrita dels alumnes i Glòria Canosa explica que a l’Escola Martí Poch ja fa anys que s’hi treballa tant pel que fa a la Lectura en Veu Alta com a la participació al Certamen Literari de l’Espluga i als Jocs Florals de Catalunya quedant Bruna Ribé dissabte dia 19 com a primera de la categoria de cicle mitjà a la fase de Tarragona, per passar a la final a Barcelona. I ens va llegir molt bé el text seu seleccionat. També hi va haver reconeixement amb diploma per Roger Gil i Carla Cos.

40è PREMIS BALDIRI REIXAC

La Fundació Carulla celebra els 40 anys de la institució dels Premis Baldiri Reixac que són un estímul per a l’escola del nostre país. Va començar amb una idea del Sr. Carulla i amb el suport de Joan Triadú, elaborant una Nadala de felicitació per als amics i oferint la possibilitat de fer-ne un donatiu que serviria per premiar escoles, mestres i alumnes. D’això en fa 40 anys. El jurat dels Premis Baldiri Reixac 2017-2018 ha atorgat un dels 50 premis pel treball presentat en la modalitat alumnes, cicle ESO, amb el títol: El poder de les plantes, alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Joan Amigó. La seva professora Gemma Palau explica com es va gestar el treball, la manera de fer-ho globalitzat, els llocs i les persones que hi han ajudat i la metodologia emprada. Moltes felicitats a tots els/les alumnes, escoles, institut i famílies!