Cinc municipis de la Conca de Barberà reben aquest cap de setmana la campanya “Catalunya, Hola Família” i per això s’han programat nombroses activitats i tallers, així com jornades de portes obertes als museus de l’Espluga i Vimbodí i Poblet.

Sota la destinació certificada de turisme familiar de les Muntanyes de Prades, l’Espluga de Francolí, Vilanova de Prades, Vimbodí i Poblet, Vallclara i Vilaverd són els municipis implicats en aquesta nova iniciativa. Des d’aquest divendres i fins diumenge, els municipis proposen  descomptes i gratuïtats, tant pel que fa a les activitats com els allotjaments i restaurants.

Pel que fa a les activitats que es proposen a la comarca, a l’Espluga de Francolí es podrà fer un joc d’orientació amb GPS de la mà de Drac Actiu. Hi haurà jornada de portes obertes al Museu i Forn de Vidre de Vimbodí i Poblet i al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. D’altra banda, a Poblet s’ofereix una visita al monestir amb dinar inclòs i al Centre d’Interpretació del Bosc de Poblet es farà un taller de dibuix a partir d’elements naturals.

A l’Espluga de Francolí també s’ofereixen diversos tallers, com per exemple el de prehistòria i el taller d’excavació seguint les tècniques d’arqueòlegs, o bé la visita a la Cova de la Font Major i un joc a la Fassina Balanyà. També a l’Espluga, es proposa una visita a la Ruta Templera i Hospitalera per a tota la família.

Turisme familiar “caçant” personatges fantàstics amb una app

La primera edició de la campanya estrena l’aplicació per a mòbil “Llegendes en Família”que permetrà buscar i caçar diversos éssers màgics que s’amagaran en diferents punts de les destinacions familiars catalanes. A la Conca de Barberà i al Baix Camp hi trobarem el nen de les Muntanyes de Prades, un jove guerriller de la Tercera Guerra Carlina.