Sant Gallard, un petit nucli de Les Piles, i Santa Coloma de Queralt són escenari aquest cap de setmana de la cinquena edició del Festival Maig, una proposta de música independent que enguany protagonitza Delafé i diverses formacions emergents.

El festival arrancarà aquest divendres amb el concert de Sara Roy i Maria Farrés, exmembres del grup juvenil Macedònia, a la plaça Major de Santa Coloma de Queralt. Coincidint amb la celebració del Som Terra de Patrimoni a Santa Coloma, les propostes continuaran dissabte al matí al mateix espai amb l’espectacle infantil Pinxo & Panxa i el vermut electrònic amb la música de  Mackaulin & Xavito de Vito.

El gruix principal dels concerts se celebrarà a Sant Gallard ja dissabte a la tarda, en concret a l’era d’una antiga masia, on també hi haurà un racó gastronòmic amb dues foodtrucks. L’espai obrirà les seves portes a les 6 de la tarda i el primer en actuar-hi serà Adrià Foix i Carla Sendra. El relleu el prendrà Alavedra, grup que substitueix a Autumn Comets. Ja a dos quarts de 9 serà el torn de Ofiura.

Delafé, el cap de cartell de l’edició d’aquest 2018, farà sonar la seva música a partir de tres quarts de 10 de la nit. Finalment, Te jodes y bailas i Serial Killers tancaran la nit a Sant Gallard, per bé que la festa continuarà a Santa Coloma de Queralt amb Dj Surda i Djs Colomins.

ENTREVISTA a Jordi Aldomà, director del festival, al programa La Conca al Dia