Alguns pobles de la Conca de Barberà s’han despertat aquest dijous amb cartells de “Municipi de la República Catalana”. Els partidaris de la independència de Catalunya han col·locat els rètols a l’entrada dels municipis i a l’Espluga també han pintat diversos llaços grocs a l’asfalt.

L’acció s’ha produït coincidint amb els 7 mesos des de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i, alhora, exigir la implementació de la República Catalana. Els cartells han aparegut en municipis com l’Espluga i Sarral.

Noves concentracions per la llibertat dels presos polítics

Aquest dimecres també es van repetir les concentracions a la Conca de Barberà per reclamar l’alliberament dels presos i el retorn dels polítics exiliats. La crida de l’ANC va reunir un centenar de persones a Montblanc i una setantena a l’Espluga. La convocatòria també es va reproduir a Sarral, Vimbodí i Poblet i Barberà de la Conca.