(Foto: Facebook Escola Martí Poch)

Mark Antonio Ionica ha recollit aquesta setmana el diploma i la medalla d’or que l’acredita com a primer classificat de les proves Cangur d’aquest 2018, pel que fa als alumnes de sisè de primària de Catalunya. L’alumne de l’Escola Martí Poch de l’Espluga va assolir el 100% d’encerts en aquesta prova de matemàtiques.

Els resultats de l’espluguí se situen al capdamunt de la llista dels 113.000 alumnes de sisè de primària que han participat enguany a les proves i aquest dimarts en va recollir el reconeixement junt amb els 15 millors alumnes de cada curs al Teatre Poliorama de Barcelona.

D’altra banda, un altre alumne de l’Escola Martí Poch s’ha situat entre el 6% dels participants amb millor resultat de cinquè de primària, és el cas d’Anton Tarés Fernández que ha superat els 83 punts i ocupa la 396a posició.

La prova Cangur és una activitat impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières  i que a Catalunya organitza la Societat Catalana de Matemàtiques. La resolució dels problemes es basa més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics.