[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ODJS4J8nxzA?rel=0]

El Museu de la Vida Rural obrirà aquest dissabte les seves portes per celebrar el Dia Internacional dels Museus i ho farà, per primera vegada, amb una jornada d’activitats culturals i festives. El canvi climàtic i els refugiats marcaran l’eix temàtic de les propostes.

Jaume Roures, director de Mediapro, serà un dels protagonistes 

Com és habitual, el museu obrirà a dos quarts d’11 del matí, però tancarà a la una de la matinada. D’aquesta manera, els diversos espais es podran visitar gratuïtament de dia i de nit, mentre que les activitats començaran a les 4 de la tarda amb el cinefòrum al voltant de la pel·lícula Las uvas de la ira de John Ford, l’adaptació cinematogràfica de la novel·la de de John Steinbeck sobre el Dust Bowl i la Gran Depressió. Després de la projecció, es farà el debat amb Jaume Roures, director de Mediapro, i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

La temàtica central de les propostes està vinculada amb l’exposició temporal del MVR, “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”, una mostra que rebrà una visita comentada a les 8 de la nit. Paral·lelament, els més petits també coneixeran la problemàtica del canvi climàtic gràcies a l’espectacle infantil que la Factoria BRAM ha ideat per a l’ocasió i que porta per títol “El planeta a les teves mans”.

Cultura, festa i gastronomia per a tots els públics

D’altra banda, la música i la gastronomia seran els ingredients que donaran entrada a les propostes nocturnes. Per un costat, el quintet de jazz del territori, Leitmotiv, marcarà el compàs d’una nit al museu en què es podran tastar els vins de la DO Conca de Barberà, cerveses artesanes i també propostes gastronòmiques del territori, amb el càtering Gustus. L’espai gastronòmic obrirà a les 6 de la tarda.

A més a més de la col·lecció del MVR, durant la jornada es podrà veure l’obra d’art “Proposta: lo riu és vida”, que Jaume C. Pons Alorda, Rut Panusé i Albert Gusi van crear en el marc del projecte terra-lab.cat, guanyador del Premi Lluís Carulla 2015.