L’Espluga viurà aquest dissabte una jornada històrica amb la inauguració del nou Pavelló Municipal d’Esports. Després de llargues reclamacions i propostes electorals, l’equipament engegarà la seva activitat amb demostracions de les entitats esportives al llarg del dia.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c-ta0840WZk?rel=0]

La jornada començarà a dos quarts de 12 del matí amb la tallada de la cinta inaugural a càrrec del secretari general de presidència de la Generalitat, Joaquim Nin, i el secretari general de l’Esport, Gerard Martí Figueras, acompanyats per les autoritats locals. A continuació, seran les entitats esportives les que prendran el relleu de l’acte per encetar el Dia espluguí de l’Activitat Física, que enguany es fa coincidir amb la inauguració del pavelló. En primer lloc, els clubs i seccions locals es presentaran al públic i, de cara a la tarda, s’han programat diverses demostracions i també es jugaran els primers partits sobre la nova pista.

El nou Pavelló Municipal d’Esports de l’Espluga ha estat subvencionat pel Consell Català de l’Esport i s’ha executat amb un pressupost d’1 milió amb 20 mil euros, al qual cal afegir-li diverses millores a l’exterior per un cost de 100 mil euros per a l’Ajuntament. En aquest sentit, el projecte ha comptat amb el suport unànime del consistori i, en diverses ocasions, ha estat valorat positivament per la seva relació qualitat-preu, per bé que la seva estètica va generar alguns dubtes.

L’equipament recull tots els requisits de la Generalitat pel que al model PAV-2. La pista poliesportiva doble i les grades són el punt central del pavelló, però també conté serveis per al públic, vestíbul, control d’accessos, un espai per a la neteja i magatzem auxiliar, una zona d’administració, infermeria, instal·lacions tècniques, dos vestidors de grups, dos vestidors col·lectius, vestidors per a tècnics i àrbitres, dos magatzems de material i servei de pista. Tot plegat en una superfície de més de 2.000 metres quadrats. A més a més, l’espai destaca per l’aprofitament de la llum natural i els laterals de vidre.

Les entitats esportives del municipi estrenaran el pavelló

La nova casa de l’esport espluguí coneixerà aquest dissabte algunes de les entitats locals. El Dia Espluguí de l’Activitat Física començarà a dos quarts de 5 de la tarda amb l’exhibició de futbol sala de la Unió Esportiva l’Espluga. El Club de Tennis Taula de l’Espluga seran els següents en xafar la pista, ho faran a les 5 de la tarda per disputar-hi diversos partits de dobles. A dos quarts de 6, qui ho vulgui podrà participar en una sessió de Zumba gratuïta, mentre que a les 19 h es disputarà el primer partit oficial d’hoquei. L’equip absolut de segona catalana serà el primer començar la competició al nou pavelló i serà amb el partit de la lliga davant del H.C Valls. Després del partit, a dos quarts de 9 del vespre, arribarà el moment per a la relaxació amb una sessió de Yoga.

La regidoria d’esports també ha afegit les propostes de la festa dels 25 anys de Drac Actiu de diumenge per acabar de completar aquest cap de setmana esportiu.