La Cultural Jordi Francolí ja ha obert les inscripcions per a les formacions musicals i cantautors que estiguin interessats a participar al Riubombori 2018 que se celebrarà el dissabte 7 de juliol al Jardí dels Francolins de l’Espluga. Les inscripcions es poden fer a través d’un formulari web fins al 16 de maig.

Incrementa la dotació econòmica per als grups 

Enguany l’organització ha augmentat la dotació econòmica per als grups que superin el procés de selecció i que, per tant, actuaran durant el festival. Per segon any consecutiu, es manté el Reconeixement Jordi Francolí que inclou un guardó i una actuació remunerada que, com a novetat, serà el dissabte 28 de juliol en el marc de la Festa Major de l’Espluga. El vot popular i del jurat professional decidirà el guanyador/a del reconeixement. El jurat tindrà en compte els criteris de qualitat musical, del directe i la composició de les peces musicals.

Una altra de les noves apostes per aquesta edició és la gravació d’un single l’estudi Bucs de Reus, un nou reconeixement que seguirà les mateixes valoracions que el Reconeixement Jordi Francolí però que no exclou ni vincula directament el grup que obtingui el guardó del festival.

D’altra banda, la Comissió de músics decidirà els grups i cantautors participants, també sota criteris musicals i de proximitat. Un dels requisits és que es faci música pròpia i només s’acceptarà una versió. A més a més, el cartell de la vuitena edició del Riubombori també es completarà amb altres artistes convidats.