[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FzQtRBLbyoU?rel=0]

La Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga ha impulsat la creació d’un grup de treball al voltant del problema d’inclinació de l’església Nova de l’Espluga i d’esquerdes en la cúpula dels evangelistes que manté l’edifici tancat des de principis d’aquest 2018.

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va exposar la iniciativa d’aquesta nova comissió en l’entrevista d’aquest dimecres al programa El Saló de Plens de Tac12. El rector de la parròquia, Mn. Marcus Vinicius Teixeira, ha explicat a l’Espluga FM Ràdio que el nou grup naixerà amb l’objectiu de pensar les possibles solucions per a l’edifici neoclàssic. La comissió integrarà representants de l’Ajuntament i també perfils tècnics que puguin assessorar a la parròquia des de diversos àmbits.

ÀUDIO: David Rovira exposa les intencions de la parròquia

ÀUDIO: Mn. Marcus Vinicius detalla la naturalesa d’aquesta comissió de treball

Un dels primers elements que estaran sobre la taula d’aquest grup de treball serà l’estudi previ que ja es va fer l’any 2014 i que apuntava que el problema de l’església no és estructural, sinó que la causa de la inclinació es trobaria en el subsòl de l’edifici. En tot cas, fins a prendre les mesures definitives, caldrà esperar a l’estudi geològic que concreti la causa exacta del problema.

D’altra banda, en l’entrevista a Tac12, David Rovira va exposar que cal tenir perspectiva històrica i intentar conservar l’església Nova de la manera que sigui, donant-li utilitat. “És un element de l’Espluga que en cap moment podem menysprear”, va manifestar l’alcalde.