L’Ajuntament de Senan ha recollit aquest dimecres el Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona. Els reconeixements valoren el projecte d’autoconsum enèrgic de Senan i també s’ha fet una menció especial per la recuperació del camí del riu Francolí al terme de Montblanc.

El Premi Iniciativa Medi Ambient, en la seva 13a edició, atorga 3.000 euros per al projecte més destacat en el terreny de la sostenibilitat ambiental. La iniciativa més ben valorada ha estat la de Senan que presenta un avantprojecte per la legalització de dues instal·lacions d’autoconsum i la proposta d’una pèrgola fotovoltaica amb punt de recàrrega de vehicles. Un premi que l’Ajuntament reinverteix en la redacció del projecte executiu que ja han presentat al Pla d’Acció Municipal (PAM) per aconseguir el finançament necessari per a la instal·lació dels equipaments.

Entrevista a l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, al programa La Conca al dia

D’altra banda, la Diputació també ha reconegut l’Ajuntament de Montblanc amb una menció honorífica per la recuperació del camí del riu Francolí amb el qual es vol mantenir l’espai fluvial ecològicament sostenible i net i, alhora, potenciar les funcions ambientals dels espais de ribera.

El Servei de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori reconeix anualment els projectes innovadors i capdavanters que potencien el desenvolupament sostenible del territori de les comarques de Tarragona. L’acte de lliurament dels premis s’ha celebrat al Palau de la Diputació de Tarragona (Sala Julio Antonio) aquest dimecres 11 d’abril a la una del migdia.