El Festival Internacional de Novel·la Criminal en català de l’Espluga que se celebra del 6 al 8 d’abril serà una de les cites de l’Any Pedrolo que es commemora aquest 2018 coincidint amb el centenari del naixement del reconegut escriptor.
La implicació en el festival de la Conca de Barberà de la comissaria de l’Any Pedrolo, Anna Maria Villalonga, com a assessora literària externa ha estat un dels motius pels quals El Vi fa Sang també homenatjarà Pedrolo. Villalonga, juntament amb la presidenta de la Fundació Pedrolo, Adelais de Pedrolo, presentaran la programació de l’any dedicat al reconegut escriptor.
A més a més, una de les apostes de la programació l’El Vi fa Sang d’aquest 2018, i també com a homenatge a Manuel de Pedrolo, és la lectura dramatitzada de “Mossegar-se la cua” sobre la novel·la del mateix títol escrita pel segarrenc.
En aquest cas, es podrà presenciar l’adaptació teatral de Margarida Aritzeta, Salvador Balcells i Josep M. Vallès junt amb les fotografies de Xulio Ricardo Trigo. L’obra es reproduirà en forma de lectura dramatitzada amb la veu de membres dels grups de teatre de la Conca de Barberà i col·laboradors del festival. El Vi fa Sang va celebrar una iniciativa similar l’any passat amb la representació de l’obra «Paralelo 1934». 
Finalment, l’escriptor Sebastià Bennasar presentarà el seu llibre Manuel de Pedrolo, manual de supervivència (Meteora) i la nova col·lecció que dirigeix: Marraco Negre, de Pagès Editors, amb el seu primer llibre Es vessa una sang fàcil de Manuel de Pedrolo.
El Festival Internacional viurà enguany la seva quarta edició mantenint la novel·la criminal i el vi com a pals de paller. La proposta, única al territori, reunirà 35 escriptors i escriptores que presentaran les seves darreres publicacions i, alhora, es faran taules rodones, combats de boxa literari, degustacions gastronòmiques i rutes literàries. Tot plegat, sota la temàtica global «Realitat i ficció a la novel·la criminal».